Profesii

Nokia recrutează anual peste 150 de studenţi în posturi de internship

Nokia recrutează anual peste 150 de studenţi în...

Autor: Cristina Bellu

22.06.2017, 12:43 195

Peste 400 de studenţi au participat anul trecut la cursurile şi laboratoarele Nokia din universităţile din ţară, compania recrutând anual 150-200 de studenţi pentru poziţii de internship.

Până acum, Nokia a investit peste un milion de euro în programele de dezvoltare a educaţiei tehnice, prin colaborare directă cu mediul academic, transfer de know-how şi investiţii în hardware şi software.

„Prin investiţiile pe care le-am făcut în educaţie şi prin colaborare directă cu mediul academic, am participat la formarea primelor generaţii de profesionişti în industrie şi continuăm să le dăm acces celor mai buni studenţi şi profesorilor la cele mai noi echipamente şi tehnologii, oferindu-le astfel oportunitatea de a ţine pasul cu cerinţele industriei de telecomunicaţii.”, spune Raoul Ros, Country Senior Officer şi General Manager, Nokia România.

În prezent, compania are colaborări cu opt instituţii academice din România printre care Universitatea Politehnica din Timişoara, Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea Politehnica din Bucureşti, Academia Tehnică Militară din Bucureşti şi Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti.

Studenţii care participă la cursuri în laboratoarele Nokia sunt pregătiţi de peste 50 de ingineri ai companiei.

Nokia a deschis recent cel mai mare centru de cercetare şi dezvoltare din industria de telecomunicaţii din România, în Timişoara, anunţând investiţii de 73 de milioane de euro.  

Compania are 1.600 de angajaţi în România, în sediile din Timişoara şi Bucureşti.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO