Profesii

Nokia tripleaza numarul de angajati la Cluj pana la sfarsitul anului

15.01.2008, 18:24 42

Nokia va angaja, pana la sfarsitul anului 2008, inca 1.000 de persoane la fabrica de la Jucu, dublu fata de numarul de angajati recrutati pana in prezent.
Conform oficialitatilor locale, Nokia a angajat deja pentru unitatea din Cluj circa 500 de persoane, cei mai multi pe partea de productie.
Conducerea companiei estima ca fabrica Nokia de la Jucu va avea aproximativ 3.500 de angajati in momentul atingerii capacitatii maxime de productie.
Daniel Don, directorul Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM) Cluj, a declarat ieri ca procesul de angajare la Nokia este in plina derulare.
"Sunt in curs de angajare 100 de persoane, dintre care 50 cu studii medii si 50 cu studii superioare. Recrutarile si angajarile vor continua pe parcursul anului", a precizat directorul AJOFM. La ultima bursa a locurilor de munca pentru Nokia au participat 8.200 de persoane, dintre care au fost selectate in vederea incadrarii 500.
"Practic, se va dubla numarul angajatilor. Asta depinde si de furnizorii de echipamente care vor incepe sa-si realizeze investitiile, iar ei, la randul lor, sa aiba nevoie de aceasta forta de munca", a mai spus Don.
Conducerea Nokia Romania a anuntat ca primii doi furnizori oficiali ai concernului, Hansaprint din Finlanda si BYD Electronic din China, vor aduce la Nokia Village din Cluj investitii de circa 40 mil. euro. Pentru cele 50 de posturi pentru persoanele cu studii superioare de la fabrica din Jucu Nokia cauta manageri de aprovizionare, mangeri IT, manageri imbunatatire procese, precum si sefi de atelier, sefi de servicii, sefi de telecomunicatii.
"Pentru aceste posturi, care implica studii superioare, compania finlandeza efectueaza pe cont propriu procesul de recrutare", a declarat Daniel Don.
Oficialii companiei au anuntat ca o parte din posturile de management sunt disponibile pe site-ul oficial al companiei, la sectiunea cariere.
Conducerea Nokia Romania nu a dorit sa faca niciun fel de precizari, invocand confidentialitatea procesului de recrutare. Investitia concernului finlandez Nokia este estimata la 60 de milioane de euro, pentru constructia fabricii de telefoane mobile in parcul Nokia Village, deschis in comuna clujeana Jucu.
Se estimeaza ca investitiile totale realizate in parcul Nokia Village, situat la 20 de kilometri de Cluj-Napoca, se vor ridica la peste 200 de milioane de euro.
La fabrica din Jucu se vor realiza produse finite Nokia, telefoane mobile si echipamente de retea, care urmeaza a fi exportate pe pietele din Asia si Africa. Productia de telefoane mobile in cadrul fabricii Nokia de la Jucu este programata sa demareze in 11 februarie, data la care se asteapta ca primul schimb sa inceapa activitatea.
Pe o banda de productie din cadrul fabricii vor fi realizate 5 telefoane pe secunda. Realizarea de telefoane mobile Nokia la fabrica din Jucu va demara cu un singur schimb de lucru, de la ora 6 dimineata, si va consta in asamblarea telefoanelor mobile si introducerea acestora in cutii.
Salariile oferite pentru personalul din productie se va ridica la 800 de lei brut, la care se vor adauga bonurile de masa si acordarea unei mese de pranz in cadrul fabricii. Pentru personalul care va lucra in fabrica, compania va asigura transportul gratuit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO