Profesii

Noul şef al OMV preia ştafeta în boardul Petrom de la Gerhard Roiss

Rainer Seele

Rainer Seele

Autor: Radu Bostan

07.07.2015, 11:16 671

Rainer Seele, care a devenit la 1 iulie CEO-ul grupului austriac OMV, a preluat poziţia de preşedinte al Consiliului de Supraveghere al Petrom (simbol bursier SNP), înlocuindu-l pe Gerhard Roiss.

Seele este de la 7 iulie membru interimar al boardului Petrom, urmând să fie confirmat la următoarea adunare generală a acţionarilor.

Rainer Seele, 54 de ani, a fost anterior preşedintele boardului executiv (post echivalent cu cel de director general) al companiei petroliere germane Wintershall.

De profesie chimist, Rainer Seele şi-a început cariera în 1987 ca cercetător în cadrul producătorului chimic BASF, iar în 1996 s-a transferat la Wintershall, deţinută integral de BASF, pentru a prelua conducerea departamentului de planificare strategică. În 2000 a devenit director de vânzări la divizia de distribuţie a gazelor naturale, Wingas. În 2002, Rainer Seele a devenit membru al conducerii executive a Wintershall, responsabil cu comerţul cu gaze naturale, iar în 2009 a devenit preşedinte al boardului executiv al companiei petroliere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO