Profesii

Numărul de absolvenţi de bacalaureat a crescut uşor în ultimul an, însă ponderea „respinşilor“ e în continuare mare

Măriuca Talpeş: Ajung foarte mulţi copii în clasa a XII-a care au intrat la liceu cu medii foarte mici şi care nu au putut fi «salvaţi»

Măriuca Talpeş: Ajung foarte mulţi copii în clasa a XII-a care au intrat la liceu cu medii foarte mici şi care nu au putut fi «salvaţi»

Autor: Adelina Mihai

06.07.2017, 00:05 195
Rata de promovare a examenului de bacalaureat din acest an a fost de 71,4% în prima sesiune (înainte de contestaţii), cu 4,7% mai mare faţă de cea de anul trecut, arată datele prezentate ieri de Ministerul Educaţiei.
 
Astfel, dintr-un total de peste 135.000 de absolvenţi de liceu înscrişi la acest examen, aproape 91.900 au promovat bacalaureatul, în timp ce alţi circa 36.600  au fost declaraţi respinşi în prima sesiune.
 
Astfel, din totalul elevilor înscrişi anul acesta la bacalaureat, peste două treimi au promovat examenul, 28% au fost declaraţi respinşi, în timp ce 5% nici nu s-au prezentat la examen.
 
Statisticile arată că totuşi numărul de absolvenţi de bacalaureat a crescut cu  aproximativ 3.600 de persoane faţă de anul trecut, în ciuda faptului că populaţia şcolară înscrisă pentru a susţine acest examen a scăzut cu circa 1.800 de persoane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO