Profesii

Numărul de şomeri în octombrie, mai mic cu 90.000 faţă de anul trecut

Numărul de şomeri în octombrie, mai mic cu 90.000...

Autor: Adelina Mihai

30.11.2016, 00:00 121

Rata şomajului calculată conform standardelor Biroului Internaţional al Muncii a scăzut la 5,8% în luna octombrie a acestui an, fiind cu 0,8 puncte procentuale mai scăzută decât în perioada similară a anului trecut, arată datele provizorii publicate ieri de Institutul Naţional de Statistică. 

Astfel, numărul de şomeri a scăzut la circa 522.000 de persoane, fiind cu aproximativ 90.000 mai mic faţă de perioada similar a anului trecut. Angajările noi făcute de companiile din industrie, în special de către cele din sectorul producţiei de componente auto, cât şi de centrele de servicii de externalizare au condus la o creştere a numărului de salariaţi în ultimul an şi, prin urmare, la o scădere a şomajului.

Doar de la începutul acestui an până în luna august (acestea fiind cele mai recente date) s-au făcut peste 160.000 de noi angajări, efectivul total de salariaţi din economie ajungând la 4,73 milioane de persoane. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO