Profesii

O nouă lege a zilierilor este trimisă spre promulgare: angajarea unui zilier este prelungită la jumătate de an

O nouă lege a zilierilor este trimisă spre promulgare:...

Autor: Adelina Mihai

20.03.2018, 00:07 21128

Deputaţii au adoptat săptămâna trecută un proiect de modificare a legii zilierilor, care aduce câteva modificări esenţiale pentru angajatorii care folosesc astfel de tipuri de contracte. 

Astfel, dacă proiectul va fi promulgat de către preşedintele Klaus Iohannis în forma actuală, începând de anul acesta firmele care închiriază forţă de muncă în regim temporar vor putea intermedia angajarea zilierilor, perioada de angajare a acestora se extinde de la 90 la 180 de zile, iar o altă modificare creşte numărul de domenii în care pot fi folosiţi zilieri.

„Aspectul pozitiv al noii legi este că, până acum, nu exista un cadru legal pentru intermedierea angajării zilierilor. Aspectul negativ este că, odată cu amendamentele venite de la Senat, s-au introdus noi categorii de activităţi în care se poate apela la munca zilierilor, acum există 23 de categorii, faţă de 6 câte erau până acum. După părerea mea, oricât aş fi pro flexibilizare, deja este prea mult, pentru că forţa de muncă formată din zilieri va ajunge la un volum foarte mare în mod artificial”, a spus Cristian Seidler, deputat USR. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO