Profesii

O treime dintre angajaţii firmelor din top 100 angajatori lucrează în industria auto

O treime dintre angajaţii firmelor din top 100...

Autor: Adelina Mihai

15.06.2016, 00:07 372

Unu din trei angajaţi din topul celor mai mari 100 de angajatori din economie lucrează pentru o companie din industria auto.

Astfel, circa 144.000 de angajaţi din 36 de companii aflate în top 100 angajatori din economie reprezintă 35% din efectivul total de angajaţi din totalul celor 100 de companii, iar efectivele de personal din această industrie vor creşte, cel puţin în următoarea perioadă.

„Cu siguranţă că ar creşte numărul de angajaţi din industria auto în vestul ţării dacă am avea şi ce să angajăm. Sunt cereri de câteva sute de oameni pe care îi relocăm de peste tot în vestul ţării. (...) Salariile oferite sunt peste nivelul minim“, a spus Horia Bugarin, directorul general al firmei de recrutare şi închiriere de forţă de muncă temporară IHM Total Consult.

Pe de altă parte, unii directori de resurse umane din industria automotive avertizează asupra faptului că lipsa de candidaţi a schimbat planurile unor investitori, care îşi orientează noile investiţii în fabrici din zone cu costuri mult mai reduse cu forţa de muncă, cum sunt Ucraina, Macedonia sau Serbia.a

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO