Profesii

Olandezii de la Route 66 angajeaza 150 de softisti la Brasov

24.03.2009, 22:03 602

Cel mai mare producator de software de navigatie prin satelit (GPS) din Europa, Route 66, va angaja in acest an 150 de programatori la centrul din Brasov, pe care l-a deschis in 2005 cu o investitie de 5 mil. euro. Firma are in prezent 87 de salariati si a avut anul trecut un rulaj de 2,4 mil. euro.
"Avem nevoie de forta de munca pentru ca lucram in continuare la foarte multe proiecte pentru Nokia sau Samsung", a declarat pentru ZF Liviu Cristescu, directorul general al diviziei locale a companiei olandeze Route 66.
Desi anul acesta planul de recrutare al companiei include un numar ridicat de recrutari, 150 de persoane, reprezentantii Route 66 spun ca si-ar dori sa angajeze si mai multi oameni, insa programatorii sunt in continuare greu de gasit. Compania cauta programatori in limbajele C, C++ si Java.
"Noi am vrea sa angajam chiar mai multe persoane pentru ca avem foarte multe proiecte anul acesta, insa nu cred ca va fi posibil. Exista inca deficit pe piata, iar specialistii foarte buni sunt deja angajati. Suntem dispusi sa angajam si tineri fara experienta. Ne intereseaza mai ales absolventii cu note bune sau rezultate la olimpiade", explica Cristescu.
Potrivit anunturilor publicate pe site-urile de recrutare, Route 66 ofera prime de relocare pentru cei care nu locuiesc in Brasov, precum si tichete de masa si acces gratuit la baze sportive.
Potrivit lui Cristescu, salariile programatorilor din companie au fost reactualizate la cursul euro si ajustate la rata inflatiei, totodata angajatii beneficiind, in medie, de o marire de salariu de 10%. Programatorii seniori pot castiga in medie 2.000 de euro pe luna.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO