Profesii

Pariu uriaş pe România: Continental are în plan demararea unui proces masiv de recrutare, prin care vrea să angajeze încă 1.000 de oameni pentru centrul de la Sibiu

Pariu uriaş pe România: Continental are în plan...

Autor: Laurentiu Cotu

29.08.2017, 15:34 3645

Compania Continental Automotive Systems, subsidiara locală a concernului german Continental, a ajuns în prezent la 3.800 de oameni în locaţia de la Sibiu, dintre care 1.000 sunt angajaţi ai centrului de inginerie.

În următorii ani, la Sibiu va fi construită o nouă clădire destinată activităţii de cercetare şi dezvoltare, formată din birouri şi laboratoare cu o suprafaţă de aproximativ 12.000 mp, iar echipa urmează să crească cu circa 1.000 de oameni. La centrul de inginerie Continental de la Sibiu sunt dezvoltate în prezent proiecte inovative care vizează cele mai noi tendinţe din industria automotive, potrivit unui comunicat de presă al Continental.

’’Suntem extrem de bucuroşi să primim în echipa noastră al 1.000-lea inginer. (…) Inginerii din Continental generează o dezvoltare a sistemelor din vehicule prin crearea de soluţii software de pionierat’’, a declarat Liviu Balan, coordonatorul centrulului de cercetare şi dezvoltare din Sibiu.

Printre produsele dezvoltate, testate şi fabricate la Sibiu se găsesc sisteme de frânare, suspensii pneumatice, unităţi de control electronic destinate cutiilor de viteză automate, unităţi de control electronic amplasate în interiorul automobilelor, cum ar fi controlul scaunelor sau al oglinzilor, sisteme de asistenţă avansate pentru conducătorii auto.

Continental Automotive Systems a avut în 2015 o cifră de afaceri de 2,65 mld. lei (peste 596 mil. euro), un profit net de 80,4 mil. lei (18 mil. euro) şi un număr mediu de 2.870 de angajaţi, potrivit datelor existente pe site-ului Ministerului Finanţelor. Continental a investit la Sibiu peste 320 de milioane de euro din 2004 până în prezent, aici fiind fabricate anual aproximativ 33 de milioane de unităţi electronice de control.

Continental deţine şapte unităţi de producţie şi patru centre de cercetare şi de dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Braşov şi Iaşi. De asemenea, com­pania este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distri­buţie a anvelopelor în Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO