Profesii

Patru elevi de gimnaziu din Bucureşti, primul loc la o competiţie mondială de proiectare auto

Patru elevi de gimnaziu din Bucureşti, primul loc la o...

Autor: Bogdan Alecu

23.03.2015, 15:09 1185

Elevii de gimnaziu de la şcoala nr. 174 „Constantin Brâncuşi” au obţinut primul loc la competiţia mondială de proiectare auto, bazată pe programa de matematică şi ştiinţe , în cadrul concursului anual Honeywell pentru maşini de jucărie.

Elevii români au concurat alaturi de echipe mari  din SUA, Elveţia, Mexic, China şi Franţa.

La competiţia anuală susţinută de Honeywell au participat peste 350 de elevi, din oraşele în care Honeywell este prezent. Angajaţii Honeywell şi profesori locali au fost voluntari în proiect, îndrumându-i pe elevi timp de două luni. Programa de concurs a cuprins noţiuni de matematică, ştiinţe, tehnologie, ştiinţe sociale şi lingvistice, iar elevii au fost instruiţi atât pentru a proiecta maşini de jucărie electrice acţionate prin roţi dinţate, care trebuie să satisfacă anumite criterii specifice, cât şi pentru a cerceta, concepe şi realiza activităţile de marketing din jurul acestora. 

Echipa câştigătoare de la şcoala nr. 174 „Constantin Brâncuşi” care a conceput proiectul CSIRobotics a fost compusă din elevii: Alexandru Tudor Sima, manager de proiect, Rareş ştefan Roşu, proiectare şi manager tehnic, Mara Corina Gabriela Iordache, manager de design şi Mihai Silviu Chelariu, manager de marketing.

Echipa CSIRobotics a câştigat mai întâi faza pe şcoală a competiţiei, iar ulterior au intrat în competiţia internaţională, alături de echipele câştigătoare din Statele Unite, Elveţia, Mexic, China şi Franţa.

„Programul SADC de la Honeywell a fost abordat într-un mod practic, atragător şi creativ pentru a atrage elevii către matematică, ştiinţă şi tehnologie, fiind în acelaşi timp şi foarte distractiv. Voluntarii de la Honeywell i-au ajutat pe elevi să pună în practică teoria din aceste domenii, susţinând prezentări în faţa experţilor”, au declarat profesoarele de la şcoala nr. 174 „Constantin Brâncuşi”, partenere ale programului, Rodica Onofrei şi Aurelia Gheorghe.

Echipa câştigătoare a fost aleasă de angajaţii Honeywell din întreaga lume în funcţie de mai multe  criterii – prezentarea scrisă, clipul video şi performaţele efective ale maşinii de jucarie. Elevii câştigători vor fi recunoscuţi de Honeywell prin reţeaua sa de operaţiuni globale şi vor avea posibilitatea să participe  la o activitate dintr-un domeniu atrăgător asociat cu matematica, ştiinţe sau tehnologia auto.

 „Acest eveniment este extrem de important pentru angajaţii noştri la nivel global. Anul acesta, am înregistrat un număr record de voturi, ceea ce arată un interes tot mai crescut  pentru acest program”, a afirmat Craig Balis, tehnologul-şef de la Honeywell Transportation Systems. „Doresc să le mulţumesc doamnelor profesoare Rodica Onofrei şi Aurelia Gheorghe, precum şi tuturor profesorilor şi conducerii şcolilor din întreaga lume care ne-au ajutat să facem din  acest eveniment un succes pentru copii. Sperăm din toată inima că elevii participanţi s-au bucurat pe deplin de această experienţă şi îşi vor urma în continuare pasiunea  pentru matematică şi ştiinţe. Prin acest program dezvoltat de Honeywell, ne place să credem că facem primii paşi în crearea unei noi generaţii de ingineri talentaţi, care îşi vor găsi locul în marile companii.”

Concursul SADC este un program sponsorizat de Honeywell, în colaborare cu SAE International, în cadrul căruia grupe mici de elevi cu vârste cuprinse între 11 şi 14 ani aplică o programă multidisciplinară pentru a-şi crea proiectul final. Pe parcursul a şase până la opt săptămâni, elevii interacţionează cu voluntari de la Honeywell, care îi îndrumă de-a lungul întregului proces şi îi familiarizează cu industria auto.

Produsele şi serviciile Honeywell Aerospace se găsesc pe aproape orice aeronavă comercială, militară şi spaţială, iar turbocompresoarele sale sunt utilizate de aproape toţi producătorii de automobile şi autocamioane din întreaga lume. Unităţile Aerospace dezvoltă soluţii inovatoare pentru realizarea unui consum mai eficient de combustibil pentru automobile şi aeronave, zboruri directe, care să respecte cât mai exact programările, o mai mare siguranţă a zborurilor şi a traficului, precum şi motoare de aeronave, sisteme electronice pentru carlingă şi cabină, servicii de conectivitate wireless, logistică şi multe altele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO