Profesii

Paul Evans: Nu va mai ganditi atat de mult la politicile de HR, ganditi-va mai mult la oameni!

Paul Evans: Nu va mai ganditi atat de mult la politicile de HR, ganditi-va mai mult la oameni!
26.10.2009, 00:00 31

"Cred ca se pune prea mult accentul pe activitatile care tin deHR pe timp de criza. Nu va mai ganditi atat de mult la politicilede HR, ci ganditi-va mai mult la oameni!", spune Evans, careconsidera ca angajatii talentati din departamentul de HR nu trebuierecrutati sau atrasi in companie, ci trebuie ajutati sa creascapentru a putea performa.

INSEAD este una din cele mai renumite scoli de afaceri din lume."Una din cele mai de succes companii din Danemarca a reusit sa aibarezultate pozitive, fara a tine cont de activitatiledepartamentului de HR, si astfel duce o politica prin care faceconcedieri foarte usor, dar si angajeaza foarte usor", adaugaEvans.

Departamentul de resurse umane este in continuare printreultimele pe care top managerii romani le iau in considerare ineconomia unei organizatii, clasandu-se pe pozitia a cincea infunctie de "greutatea" in luarea deciziilor in companie, arata celmai recent studiu realizat de compania de cercetare DaedalusMillward Brown la solicitarea HR Club, asociatia profesionala aspecialistilor in resurse umane din Romania.

"Departamentul de vanzari este cel care a avut cea mai marecrestere a gradului de importanta in randul managerilor, cu pana la46% fata de anul trecut", sustine Daniel Enescu, director generalin cadrul Daedalus Grup. Studiul a fost realizat pe un esantion de225 de persoane, format din general manageri (63), HR manageri (57)si middle manageri din departamentul de HR (105).

Managerii romani de top considera ca vanzarile, contabilitatea,marketingul si chiar operatiunile sunt mai importante decatdepartamentul de resurse umane, a carui importanta a crescut, inviziunea respondentilor, cu numai 18,4% fata de anul precedent.

"Fiecare angajat din companie trebuie sa-si ajute colegii dinvanzari, pentru ca acestia sunt cei care au contact direct cuclientii, si astfel poate contribui cresterea businessuluicompaniei. De aceea, departamentul de vanzari a fost cel maiimportant in acest an", spune Cornelia Coman, CEO al asiguratoruluiING Asigurari de Viata. In cadrul grupului exista 2.000 de agentide vanzari, pentru care compania trebuie sa asigure un nivel devenit suficient de mare incat acestia sa nu plece laconcurenta.

Coman sustine ca in cadrul companiei pe care o conduce nu aufost facute concedieri, insa a mentinut salariile de anul acesta lanivelul celor din 2008, in conditiile in care o treime dincheltuielile totale ale companiei sunt reprezentate de salarii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO