Profesii

Pe lângă lupte politice, restructurări masive sau strategii de război, americanii mai au o preocupare: Plătesc specialişti care să-i înveţe pe oameni să-şi cultive compasiunea

Pe lângă lupte politice, restructurări masive sau...

Autor: Alex Ciutacu

06.08.2017, 11:17 194

Universitatea Stanford a dezvoltat un program, care durează opt săptămâni, denumit CCT(Compassion Cultivation Training Program). Scopul programului este de a învăţa oamenii să-şi cultive compasiunea pentru cei din jur, chiar şi atunci când ceilalţi au un comportament dificil, potrivit WSJ.

Conform celor mai noi studii, compasiunea are patru componente: recunoşti suferinţa, te simţi afectat emoţional de suferinţa celorlalţi, îţi doreşti ca cealaltă persoană să nu treacă prin acel moment şi te simţi motivat să ajuţi la îndepărtarea tristeţii celuilalt.

Noul studiu, condus de Universitatea din California Berkeley, Universitatea Stanford şi Universitatea Davis şi publicat în jurnalul „Mindfulness”, a analizat eficienţa programului denumit CCT.

Pe parcursul celor 8 săptămâni, 51 de adulţi au fost urmăriţi printr-o aplicaţie care le solicita să noteze pe o scară, de două ori pe zi, nivelul anxietăţii, calmului, oboselii şi fricii. Participanţii erau întrebaţi, în mod regulat, dacă ar schimba ceva la starea lor emoţională şi prin ce modalitate ar alege să facă schimbarea.

După primele săptămâni ale studiului, au fost observate îmbunătăţiri în capacitatea oamenilor de a-şi regla emoţiile negative la adresa celorlalţi şi a le îmbunătăţi pe cele pozitive, folosind ca instrument, compasiunea.

Oricine poate participa la programul CCT, care a fost creat în 2009 de Thupten Jinpa, traducătorul şef pentru limba engleză a lui Dalai Lama, şi un grup de specialişti în neuroştiinţă, psihologi şi terapişti.

În prezent, există mai mult de 100 de profesori calificaţi pentru a preda cursul de compasiune.

„Există consecinţe serioase pentru noi înşine atunci când transmitem emoţii negative faţă de cineva, când gândim lucruri rele despre celălalt, iar acest program ne permite să renunţăm la astfel de gânduri”, spune Hooria Jazaieri, cercetător la Centrul Greater Good Science din Berkeley, fiind autorul principal al studiului.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO