Profesii

Pe primul loc în Uniunea Europeană: unu din cinci absolvenţi de facultate din România este inginer

Pe primul loc în Uniunea Europeană: unu din cinci...

Autor: Adelina Mihai

30.06.2016, 00:06 946

Unu din cinci absolvenţi de facultate din România (21,2% din total) a terminat o facultate în domeniul ingineriei, producţiei sau al construcţiilor, ţara noastră având cea mai mare pondere a ingi­nerilor din Uniu­nea Euro­pea­nă, unde media absol­venţilor din aceste facultăţi este de 14,4% din total, arată datele pu­blicate de Eurostat.

Astfel, cei peste 32.500 de ingineri proas­păt absolvenţi (raportaţi la totalul celor 153.500 de absolvenţi de facultate din România din 2014) plasează România pe un loc fruntaş în Uniunea Europeană în funcţie de procentul absolvenţilor cu astfel de spe­cia­lizări, ţara noastră fiind urmată de Austria (unde 20,8% dintre licenţiaţi au terminat o facultate de inginerie, producţie sau construcţii), Finlanda (cu o pondere de 20,5%) şi Germania (20,4%). Pe ultimele locuri din Uniunea Europeană din acest punct de vedere se află Luxemburg (cu doar 5,6% dintre absolvenţi specializaţi în cele trei arii), Olanda (8,2%), Malta (8,6%) şi Ma­rea Britanie (8,8%), în timp ce în SUA pon­derea este de 6,6% şi Japonia -16,6%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO