Profesii

Pentru ce motiv v-aţi întoarce la fostul angajator?

Pentru ce motiv v-aţi întoarce la fostul angajator?

Foto Shutterstock

Autor: Adelina Mihai

22.10.2012, 00:07 1914

Una dintre dilemele pe care le au unii manageri din corporaţiile locale se formează în momentul în care fostul angajator le înaintează o ofertă de job pe o poziţie mai înaltă, mai bine plătită şi cu un pachet de beneficii mai mare: să se întoarcă sau nu la fosta companie?

Specialiştii spun că, deşi managerii sunt adesea tentaţi de faptul că ar putea primi un salariu mai mare şi să lucreze într-un mediu de lucru în care stresul este mai redus decât într-o companie nouă (pentru că îşi cunosc deja şefii şi colegii), nu ar trebui să uite de ce au plecat din compania respectivă.

"Am stat mai bine de zece ani în compania în care am lucrat înainte, ani foarte frumoşi, atmosferă şi mediu de lucru foarte plăcute, dar cel mai important lucru a fost profesionalismul. M-aş întoarce la fostul angajator pentru alte oportunităţi de dezvoltare în carieră, pentru ce aş mai putea să învăţ de acolo de la oameni cu multă experienţă şi, evident, pentru o poziţie bună remunerată corespunzător", spune Cristi, manager în cadrul unei multinaţionale din domeniul bunurilor de larg consum.

De multe ori însă, nu banii reprezintă principalul motiv pentru care angajaţii părăsesc corporaţiile, mulţi pleacă din cauza stresului, a programului sau, de ce nu, chiar a şefului.

"Nu cred că m-aş întoarce vreodată la unul dintre angajatorii mei din trecut, oricare ar fi oferta lor. În general, m-am angajat în companii pe care le admiram, însă de multe ori mi-am dat seama că nu mă potriveam mediului, modului de lucru sau a celui de relaţionare cu colegii. S-a întâmplat şi ca lucrurile să se schimbe atât de mult, încât nu a mai existat compatibilitate", spune Gabi, manager pe marketing într-o companie din domeniul IT&C.

În unele companii însă există practica de a "repatria" angajaţii plecaţi la concurenţă. În cazul companiilor din cadrul Big 4 (PwC, KPMG, Deloitte şi Ernst&Young), de exemplu, dacă un senior consultant a plecat din companie în condiţii prietenoase, stă 2-3 ani la concurenţă, se întoarce apoi pe o poziţie mai înaltă, de senior manager sau director.

"Personal, pentru niciun motiv din lume nu m-aş întoarce la fostul angajator. Nu mai reprezintă o opţiune profesională pentru mine, nu a fost rău, chiar mă înţeleg bine cu fostul şef şi am uşa deschisă, dar nu mai vreau. Cred că cei care se întorc o fac fie pentru o promovare, fie din cauză că nu s-au adaptat în compania nouă sau pentru că le-au plecat superiorii cu care nu s-au înţeles înainte, dar le plăcea compania", spune Miruna, angajată într-o firmă de consultanţă fiscală.

V-a plăcut în vreuna dintre companiile în care aţi lucrat în trecut? Ce v-a determinat să plecaţi şi pentru ce motiv v-aţi întoarce la fostul angajator?

Aşteptăm opiniile şi comentariile dvs. la adelina.mihai@zf.ro, www.zf.ro/profesii/ sau pe pagina de Facebook a ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO