Profesii

„Performanţa angajaţilor nu poate fi dictată de programul cu «cartelă de pontaj»“

Ovidiu Panea, vicepreşedinte şi senior motivation analyst în cadrul CoEvolve

Ovidiu Panea, vicepreşedinte şi senior motivation analyst în cadrul CoEvolve

Autor: Adelina Mihai

02.12.2015, 08:00 2236

Procedurile din companii care se transformă în birocraţie sau care „pietrifică“ organizaţia trebuie îndepărtate şi schimbate.

Programul strict de lucru în orice organizaţie care nu presupune munca la bandă (cum este, de exemplu, cazul industriei auto) este un con­sum inutil, ineficient şi ex­trem de scump de timp şi de bani, cu randament mi­nim, susţine Ovidiu Panea, vicepreşedinte şi senior moti­vation analyst în cadrul CoEvolve, un in­sti­tut de cer­cetare aplicată şi consultanţă în do­meniul motivaţiei şi al excelenţei umane.

„Unii oameni au câteva cicluri pe zi de performanţă care nu pot fi dictate de pro­gramul cu «cartela de pontaj». Orarul fle­xibil sau glisant este o practică deja a seco­lului 20. Mă aştept de la factorii de decizie din secolul 21 la un program de lu­cru de acasă/ remote, ultraflexilbil, con­struit pe eve­nimente, nu pe «con­serve»“, a spus Ovidiu Panea, care gestionează şi ac­ti­vitatea AMP, un institut din cadrul CoEvolve axat pe identificarea, mă­sura­rea, modelarea şi ma­nagementul mo­tivaţiei.

ZF l-a întrebat pe ana­listul CoEvolve în ce măsură le influ­enţează motivaţia angaja­ţi­lor factori precum pro­gramul strict de lu­cru, procedurile, ierar­hiile, programarea stric­tă a concediilor sau mun­ca peste program.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO