Profesii

Petru Ştefănuţ, director general al Transport Trade Services: O mare problemă a antreprenorilor români este lipsa de finanţare. Băncile străine au retras 9 miliarde de euro

Petru Ştefănuţ, director general al Transport Trade...

Autor: Adelina Mihai

04.11.2014, 16:23 696

”Cel mai greu moment în istoria companiei a fost războiul din Iugoslavia, care a blocat transportul pe Dunăre, iar noi aveam de livrat mii de tone de fosfat către Austria. Soluţia a fost să găsim o metodă de transport pe cale feroviară, după negocieri cu partea ungară, iar lecţia învăţată din urma acestei experienţe a fost că nu trebuie să îţi laşi baltă partenerul de afaceri nici în cele mai grele condiţii, pentru că nici el nu te lasă”, a declarat Petru Ştefănuţ, director general al Transport Trade Services, în cadrul galei ZF Campioni în Business 2014.

Echipa construită la început cu d-l Mihăilescu (fondatorul companiei-n.red.) lucrează şi astăzi în cadrul companiei.

”Cea mai mare provocare în acest moment o reprezintă reducerea puternică a gradului de industrializare, care a diminuat semnificativ nivelul de produse livrate de noi faţă de anii trecuţi. Iar master planul pentru transporturi abordează superficial problemele transportului maritim şi fluvial”, a mai spus el. 

”O mare problemă a antreprenorilor români este lipsa de finanţare, faptul că băncile străine au retras 9 miliarde de euro din liniile de finanţare acordate subsidiarelor din România (în ultimii şase ani- n.red.) se resimte puternic. Noi am avut o şansă fiindcă am primit sprijin din partea Băncii Mondiale (care are acţiuni în companie –n.red.), dar nu toţi sunt în situaţia noastră.  În plus, băncile dau mai uşor credite dacă ai o garanţie imobiliară, aşa că şi noi am investit într-un hotel, pentru a facilita accesul la finanţare”, a menţionat Petru Ştefănuţ. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO