Profesii

Piaţa muncii din România, o "iubire" complicată: În timp ce unii fug, alţii pariază în continuare. Producătorul de echipamente auto Faurecia a inaugurat o nouă fabrică unde a angajat deja 370 de oameni

Piaţa muncii din România, o "iubire" complicată: În...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

29.03.2017, 16:44 5756

Faurecia, unul dintre cei mai importanţi producători de echipamente auto, a inaugurat o nouă fabrică în comuna Căteasca, judeţul Argeş, în urma unei investiţii de 8 milioane de euro. Aceasta se află într-un parc industrial dezvoltat de CTP.

„În momentul de faţă avem 370 operatori de producţie, specialişti tehnici, coordonatori de echipe şi manageri. Până în 2020 vom ajunge la 900 de angajaţi, urmând a fi create peste 500 de noi locuri de muncă”, a declarat Jean-Michel Renaudie, vicepreşedinte executiv al diviziei Sisteme de Interior în cadrul Faurecia.

Cei 8 milioane de euro investiţi au fost utilizaţi în construcţia efectivă a fabricii, dar şi în dotarea cu tehnologii de producţie. Pe o suprafaţă totală de 14.000 de metri pătraţi, angajaţii Faurecia produc componente pentru planşa de bord, panouri de uşă şi consola centrală.

Prin această investiţie Faurecia a ajuns la cinci fabrici în România şi anume Tălmaciu (scaune auto), Craiova (sisteme de control a emisiilor), Mioveni (sisteme de interior), Râmnicu Vâlcea (scaune auto) şi pe cea din Argeş (sisteme de interior).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO