Profesii

Piaţa muncii este tot mai deschisă pentru candidaţii fără studii superioare

Piaţa muncii este tot mai deschisă pentru candidaţii...

Autor: Mihaela Pascari

26.02.2016, 00:05 1021
Piaţa a devenit tot mai deschisă pentru candidaţii fără studii superioare, iar cei care nu au o facultate absolvită pot lucra în retail sau centre de servicii cu salarii de până la 1.800 de lei net pe lună, dar şi în domenii precum IT&C şi tehnologie pornind de la salarii de 2.000 de lei net pe lună.
 
 „În continuare piaţa muncii este deschisă pentru cei cu studii medii, pentru poziţii în IT care este şi cel mai dorit domeniu pentru tinerii sub 35 de ani, cu competenţe de dezvoltare de soft sau reţelistică, poziţii de suport, vân­zări, secretariat, activităţi administrative, de arhivare, de contabilitate primară, relaţii cu clienţii, vânzări, poziţii de lucrători comerciali etc.“, spune Adrian Nicolae, development manager în cadrul companiei de recrutare şi închiriere de forţă de muncă temporară APT.
 
De altfel, candidaţii fără facultate sunt „preten­ţioşi“ în ceea ce priveşte acceptarea unui loc de muncă. Pe primul loc în rândul preferinţelor acestora se află criteriul financiar, urmat de complexitatea activităţilor, distanţa faţă de casă şi programul de lucru flexibil.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO