Piaţa muncii, pe plus: „Optimismul angajatorilor se vede. Competiţia pentru talente se intensifică“

8 mar 2016 Autor: Corina Mirea

Unu din patru angajatori din România şi-a pus pe lista de priorităţi în următoarele trei luni creşterea numărului de salariaţi, optimismul companiilor în ceea ce priveşte angajările fiind în linie cu nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut.

Totodată, intenţiile de angajare sunt la cel mai bun prag din ultimele nouă luni, semn că pe piaţă începe din nou „lupta pentru talente“ în majoritatea zonelor din ţară, arată un studiu realizat recent de firma de recrutare şi închiriere de forţă de muncă temporară ManpowerGroup România.

„Chiar şi după eliminarea variaţiilor sezoniere, care din 2013 încoace impulsionează optimismul angajatorilor referitor la lunile aprilie - iunie, rămâne imaginea pozitivă a 23 de trimestre consecutive de intenţii pozitive de angajare. Continuarea creşterii nu­mărului de joburi nu este ireversibilă, dar deocam­dată efectele optimismului persistent al angajatorilor se fac simţite atât prin înmulţirea oportunităţilor pentru cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă, cât şi prin intensificarea competiţiei pentru talentele disponi­bile“, explică Valentin Petrof, directorul general al ManpowerGroup România.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 08.03.2016

 
Cuvinte cheie:
Piata muncii
, angajatori
, optimism
, competitie
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide