Profesii

Piaţa nu iartă pe nimeni: Gigantul General Electric, cel mai mare conglomerat industrial american, ar putea fi rupt în bucăţi ca să se salveze de furia investitorilor

Piaţa nu iartă pe nimeni: Gigantul General Electric,...

Autor: Dragoş Dinu

16.01.2018, 20:41 1541

Directorul executiv al General Electric, John Flannery, care a preluat funcţia de CEO în vara anului trecut, a declarat că gigantul american este gata să îşi regândească structura şi strategia, după ce au fost dezvăluite mai multe probleme „îngropate” într-una dintre unităţile majore ale companiei, potrivit The Wall Street Journal.

General Electric, cândva companie emblemă a industriei americane, este nevoită să îşi divizeze principalele unităţi, firma trecând printr-o perioadă de transformări drastice. Din cauza crizei financiare prin care trece, gigantul şi-a redus operaţiunile pentru a se concentra asupra unităţilor principale.

„Ne uităm agresiv la cea mai bună structură sau structuri a portofoliului nostru pentru a maximiza potenţialul businessului”, a declarat, marţi, John Flannery, într-o conferinţă de presă.

GE se străduieşte să îşi sporească profiturile şi se află sub presiunea investitorilor de a reduce costurile şi de a-şi restabili operaţiunile. În luna decembrie a anului trecut, conglomeratul industrial a anunţat că trebuie să renunţe la 12.000 de locuri de muncă.

În conferinţa de presă de marţi, GE a anunţat că va plăti o taxa de 6,2 miliarde de dolari în T4 şi va trebui să aloce 15 miliarde de dolari peste şapte ani pentru a consolida rezervele de asigurare ale unităţii GE Capital.

Acţiunile gigantului din Boston s-au prăbuşit cu 30% în ultimele 12 luni din cauza îngrijorărilor create de generarea insuficientă de cash. Compania şi-a pierdut mai mult de 100 mld. dolari din capitalizarea de piaţă, scria ZF în luna noiembrie a anului 2017. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO