Profesii

Poftă de investiţii: 38 de companii au pe masă proiecte de investiţii care ar putea crea 4.700 de noi locuri de muncă

Poftă de investiţii: 38 de companii au pe masă...

Autor: Dana Ciriperu

30.06.2017, 00:05 420

Un număr de 38 de companii, printre care Teraplast Bistriţa, un centru de servicii al eMag, producătorul ferestrelor Barrier din Bacău, grupul antreprenorial Safir din Vaslui sau grupul Yildiz din Turci, au solicitat ajutoare de stat în baza H.G. nr. 332/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru sprijinirea investiţiilor care promovează dezvoltarea regională prin crearea de locuri de muncă.

Valoarea totală a ajutorului de stat solicitat de cele 38 de companii se ridică la 165 de milioane de lei, iar firmele îşi asumă crearea a 4.720 de locuri de muncă, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor.  Bugetul alocat acestei sesiuni este de 106,2 milioane de lei, iar înregistrarea cererilor s-a realizat în perioada 12-23 iunie.

„Ministerul Finanţelor Publice finalizează prima etapă de evaluare a cererilor de acord pentru finanţare în termen de maximum 30 de zile lucrătoare de la data încheierii sesiunii de depunere“, au transmis reprezentanţii ministe­rului.  Rezultatele se publică pe site-ul Mi­nisterului Finanţelor Publice.

Teraplast Bistriţa a solicitat un ajutor de stat de o jumătate de milion de lei pentru o investiţie în Bistriţa, proiect care ar urma să creeze 16 locuri de muncă. Compania Electric Plus din Bacău, producătorul ferestrelor Barrier, a solicitat un ajutor de stat de 8,7 milioane de lei pentru a crea 198 de locuri de muncă în judeţul Bacău. Recent, Adrian Gârmacea, acţionarul companiei, spunea că va demara în septembrie un proiect de investiţii de 10 mil. euro care ar dubla capacitatea de producţie a fabricii, dar şi numărul de salariaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO