Profesii

Povestea tânărului care a făcut Pegas din Epoca de Aur să fie cea mai cool bicicletă. "Nu uita, eşti tânăr cât mai vrei să călătoreşti cu Pegas"

Povestea tânărului care a făcut Pegas din Epoca de Aur...

Autor: Ioana Matei

09.10.2015, 12:03 1252

A vrut să îşi cumpere o bicicletă ieftină şi - spune chiar el - cool, după ce i s-au furat mai multe biciclete scumpe. A sunat la fabrica Pegas din Zărneşti şi cineva i-a spus că nu se mai produc de ani buni. Aşa s-a născut ideea unei afaceri cu biciclete Pegas, pe care Andrei Botescu, un tânăr de 35 de ani, a vrut să o pună în practică încă din 2008. După numeroase încercări, atelierele pegas au ajuns să producă două modele. O bicicletă Pegas „made in Romania" costă acum între 1.100 şi 1.300 de lei şi este produsă într-o parcare dezafectată din Bucureşti. Cine sunt tinerii care au reînviat o marcă definitorie pentru Epoca de Aur?

Atelierele Pegas reprezintă mai mult decât un proiect, sunt visul american adaptat în România: visul românesc - "nişte băieţi pasionaţi pornesc o afacere şi la un moment dat au succes", spune Andrei Botescu, un antreprenor de 35 de ani. "Mai sunt câteva cazuri izolate în IT, dar proiecte de afaceri direct din stradă numai în America se întâmplă, numai în ţările mai dezvoltate", zâmbeşte Botescu, iniţiatorul proiectului care se dezvoltă în clădirea Ciclop de pe bulevardul bucureştean Magheru. De câteva luni, aici e sediul Atelierelor Pegas, un fel de "time machine" de unde noile Pegas îşi iau zborul spre nostalgicii bicicletei din Epoca de Aur şi tinerii iubitori de vintage. Lanţuri şi spiţe în graffiti, miros de cauciuc, o acadea şi un tricolor pierdute într-un coş de nuiele, tabloul cu Ceauşescu sprijinit de perete şi labirintul parcării dezafectate prin care se vede cerul fac scenografia locului de unde se nasc sau mai bine zis, renasc visele din copilărie ale oamenilor mari de azi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO