Profesii

Prima reacţie a ministrului Justiţiei după refuzul preşedintelui Iohannis de a o revoca pe Kovesi

Prima reacţie a ministrului Justiţiei după refuzul...

Autor: Firuta Flutur, Mediafax

16.04.2018, 18:12 864

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, luni, că va sesiza Curtea Constituţională cu privire la refuzul preşedintelui Klaus Iohannis de revocare din funcţie a procurorului-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi.

"În condiţiile în care Preşedintele României nu are abilitarea legală şi nici competenţele funcţionale de evaluare a activităţii profesionale şi manageriale desfăşurate de procurorul şef al DNA; În condiţiile în care argumentele care au stat la baza declanşării procedurii de revocare au devenit mai actuale şi mai consistente; Văzând legislaţia aplicabilă în acest domeniu; Valorificând jurisprudenţa instanţei de contencios constituţional, vom sesiza Curtea Constituţională cu privire la refuzul Preşedintelui de revocare din funcţie a procurorului şef al DNA !", a scris Tudorel Toader, pe pagina sa de Facebook, imediat după anunţul făcut de şeful statului.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, luni seară, că nu o va revoca pe Laura Codruţa Kovesi de la conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO