Profesii

Primii manageri formaţi în capitalism au făcut pasul către antreprenoriat. „Nu m-aş mai întoarce în multinaţională pentru nicio sumă de bani“

Autor: Mădălina Panaete

05.10.2015, 10:01 10512

Şefii primelor multinaţionale, venite pe piaţa locală în anii ’90, testează businessul pe cont propriu.

Primii manageri daţi de ca­pi­talismul local au început să pună pe picioare busi­nes­suri după ce au condus 10-20 de ani multinaţio­nalele aflate la început de drum în România. Cei mai mulţi au ales să plece în con­sul­tanţa în afaceri pentru a da mai de­parte antre­pre­norilor sau chiar cor­poraţiilor ce au învă­ţat în primele „şcoli“ de business apă­rute după ’90 în România.

„E o trecere oarecum firească - pro­ba­bil că majoritatea celor care au acu­mulat ani mulţi la intensitate mare în ca­drul unei corporaţii îşi doresc acest lu­cru. Vine un moment în cursul ma­tu­rizării profesionale când vrei să alegi tu oa­menii, sistemele, produsele şi ritmul de lucru. Eu am simţit apropierea aces­tui moment încă de mai mulţi ani, dar cir­cumstanţele au permis trecerea abia acum un an“, spune Cristian Rey, ma­na­gerul care a condus timp de 16 ani pro­ducătorul de snackuri Intersnack şi prac­tic a pus România pe harta germanilor.

El este unul dintre managerii ro­mâni care au lăsat multinaţionalele pen­tru a face primul pas către antre­pre­noriat, însă cei mai mulţi şi-au îndreptat aten­ţia către consultanţa în business.

Rey spune că nu consideră că ceea ce face este „propria afacere“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO