Profesii

Profilul gamerului român: În urmă cu câţiva ani, gamerii se jucau singuri. Astăzi putem vorbi despre profilul unui gamer care este foarte sociabil

Autor: Ştefan Stan

07.12.2016, 13:38 665

În urmă cu câţiva ani, gamerii se jucau singuri, astăzi putem vorbi despre profilul unui gamer care este foarte sociabil, pentru că poate să împărtăşească cu alţi oameni ce se joacă, atât online, prin video, cât şi offline, prin cafenele dedicate acestor oameni, a declarat Traian }eglet, director de marketing pentru Balcani \n cadrul NVIDIA, \n cadrul emisiunii de business ZF Live.

Există din ce în ce mai multe cafenele şi pub-uri dedicate pasionaţiolor de jocuri. Gamerul devine o persoană sociabilă, iar tehnologia a permis să se întâmple lucrul acesta, pentru că puterea de procesare le permite să se joace şi să distribuie online ceea ce se joacă. Se transformă foarte mulţi gameri în personalităţi şi influenţatori pentru prietenii lor.

Sunt foarte mulţi oameni interesaţi de a vedea cum se joacă altcineva. Putem face o paralelă uşoară între gaming şi sport. Dacă tu eşti pasionat de fotbal, eşti la fel de interesat să urmăreşti fotbal, lucru care se întâmplă şi în gaming.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO