Profesii

Profilul unui viitor CEO la stat făcut de Werner Stein, unul dintre cei mai experimentaţi headhunteri

Profilul unui viitor CEO la stat făcut de Werner Stein, unul dintre cei mai experimentaţi headhunteri

Autor: Adelina Mihai

20.09.2011, 11:13 2016

O experienţă de peste 10-15 ani în multinaţionale, la angajatori diferiţi şi în ţări emergente - sunt doar o parte dintre condiţiile pe care trebuie să le întrunească un manager care vrea să candideze pentru poziţia de CEO într-o companie mare de stat, este de părere headhunterul de origine germană Werner Stein, un executiv care recrutează manageri de top de peste 17 ani în România.

"Managerii care vor veni la conducerea marilor companii de stat trebuie să aibă experienţă pe poziţii de vârf în companii aflate în topul celor mai mari jucători de pe o piaţă. Ei trebuie să fie suficient de puternici pentru a face restructurări masive, dar destul de sensibili în aşa fel încât să poată gestiona schimbarea, să menţină un climat organizaţional bun în companie", spune Stein, care conduce firma de executive search Stein&Partner, cu afaceri de peste 360.000 de euro anul trecut.

Hidroelectrica, Oltchim, Romarm, Societatea Naţională a Lignitului Oltenia şi Electrica Furnizare sunt primele companii de stat care vor fi conduse de manageri privaţi începând cu luna martie a anului viitor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO