Profesii

Proiect de 14 mil. lei din fonduri UE pentru 1.000 de şomeri

Foto: Silviu Matei

Foto: Silviu Matei

Autor: Corina Mirea

16.06.2014, 00:06 911

Cel puţin 1.000 de români care îşi caută un nou loc de muncă sau care nu au un job de mai bine de jumătate de vor fi incluşi în următoarele 18 luni într-un program de formare şi consiliere în carieră iniţiat de Academia de Studii Economice din Bucureşti (ASE). Proiectul, destinat sectorului de servicii, are o valoare totală de 14,1 milioane de lei (din care puţin peste 300.000 de euro asiguraţi de instituţia de învăţământ). Acesta presupune formarea efectivă a minimum 995 de persoane, oferirea unor servicii de consultanţă pentru cel puţin 30 de candidaţi care vor să îşi deschidă o afacere şi găsirea unui loc de muncă pentru alte minimum 130 de persoane.

“În cadrul programului cei înscrişi vor fi consiliaţi să urmeze şi unul dintre cele şase cursuri de formare pentru o meserie (administrator de firmă, controller, în marketing şi publicitate, în domeniul suport clienţi, în resurse umane şi vânzări). Asta după ce trec printr-o etapă de testare psihometrică prin care vom afla îşi doresc să facă şi la ce se pricep”, a spus Robert Şova, prorector al ASE, prezent la finalul săptămânii trecute la evenimentul de lansare a proiectului. Prima serie de participanţi (formată din 150-250 de oameni) va începe formarea şi consilierea în luna august.

De implementarea acestui program se va mai ocupa, pe lângă ASE, şi Asociaţia pentru Dezvoltare Durabilă Slatina, SC Acacia Consultanţă & Project Management şi firma Economic&Business Research Center.

România a absorbit în ultimii doi ani 5,2 miliarde de euro, ajungând la un grad total de absorbţie de 34%. Totuşi, rămâne pe ultima poziţie în Uniunea Europeană la acest capitol, fiind singura ţară cu un grad de absorbţie sub 40%, în timp ce alte 15 ţări au atras peste 60% din fondurile alocate de Comisia Europeană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO