Profesii

Proiect european de 900.000 de lei pentru profesionalizarea IT-iştilor clujeni

Proiect european de 900.000 de lei pentru...

Autor: Laurentiu Cotu

11.02.2015, 16:15 1307

Clusterul iTechSylvania, din cadrul Asociaţiei Române pentru Industria Electronică şi de Software (ARIES), filiala Transilvania, a câştigat un proiect european de aproximativ 900.000 de lei (200.000 de euro) pentru pregătirea programatorilor clujeni, care ocupă poziţii senior în cadrul companiilor membre. Finanţarea a fost obţinută prin Programul Operaţional Sectorial ’’Creşterea Competitivităţii Economice”, cofinanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Asociaţia va derula 12 cursuri tehnice şi cinci cursuri de soft skills, care vin în completarea abilităţilor participanţilor, prin exerciţii practice de comunicare, public speaking, oferirea de feedback, creşterea capacităţii de interrelaţionare cu echipele din care fac parte.

’’În industria informatică trebuie să ai capacitatea de a ţine pasul cu ultimele tehnologii, nu doar pentru a fi competitiv pe piaţă, dar şi pentru a putea inova. Programatorii sunt, de cele mai multe ori, angrenaţi în proiecte care se derulează pe durata a câţiva ani, de aceea, simt nevoia să-şi reîmprospăteze cunoştinţele sau să înveţe noi tehnologii’’, a spus Voicu Oprean, preşedintele ARIES Transilvania.

Proiectul este dedicat, în special, companiilor care nu-şi pot acoperi costurile pe care le presupune un training pentru dezvoltarea competenţelor tehnice pentru poziţii de senior. IT-iştii care vor urma aceste training-uri vor deveni la rândul lor formatori, pentru a face, ulterior, transferul de competenţe către angajaţii altor companii. La primul curs de coaching în IT au participat 18 reprezentanţi ai mai multe companii locale, precum Arobs Transilvania Software, Fortech, Imprezzio, Recognos, PitechĂPlus, Net Brinel, Centrul de Informatică Minieră, Ro et Co, Transart, dar şi reprezentanţi ai Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca şi ai Universităţii Babeş-Bolyai.

Cu 250 de membri la nivel naţional, Asociaţia Română pentru Industria Electronică şi de Software (ARIES) susţine interesele companiilor care fac parte din organizaţie, în relaţia cu autorităţile centrale şi locale, având filiale în Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova, Iaşi şi Braşov. 

     

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO