Profesii

Proiect european pentru specializarea a 400 de tineri din Transilvania în administrarea afacerilor

Proiect european pentru specializarea a 400 de tineri din...

Autor: Laurentiu Cotu

25.03.2015, 19:40 364

Academia de Studii Economice din Bucureşti, în parteneriat cu asociaţia ’’Pactul regional nord-vest pentru ocupare şi incluziune socială”, au demarat un proiect european pentru dezvoltarea spiritului antrepenorial şi a competenţelor manageriale a peste 400 de tineri din regiunile de nord-vest şi vest ale ţării. La cursurile desfăşurate în cadrul acestui proiect se pot înscrie toate persoanele care doresc să-şi lanseze noi afaceri în domenii precum turism şi ecoturism, tehnologia informaţiei şi a comunicării, management de mediu, farmaceutic sau industrii creative.

Proiectului presupune realizarea de 15 cursuri în domeniul antreprenoriatului pentru 410 persoane, în principal studenţi cu vârsta sub 25 de ani, precum şi înfiinţarea a 43 de întreprinderi noi, în care se vor crea cel puţin 86 de noi locuri de muncă. În luna mai va fi organizat un concurs de idei de afaceri, în urma căruia 43 de proiecte vor fi premiate şi puse în practică prin înfiinţarea de firme noi, care vor primi finanţări nerambursabile de maxim 25.000 de euro fiecare. Proiectul NewBiz se va desfăşura pe o perioadă de 10 luni.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO