Profesii

Proiecte sunt, mai trebuie oameni. Şantierul naval Damen din Galaţi vrea să angajeze 200 de oameni în 2019

Proiecte sunt, mai trebuie oameni. Şantierul naval Damen...

Autor: Mirabela Tiron

11.03.2019, 00:07 1932

Şantierul naval Damen din Galaţi, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de profil, a finalizat anul trecut cu o cifră de afaceri de 481 de milioane de lei şi estimează că în acest an va ajunge la afaceri de 751 de milioane de lei, potrivit oficialilor companiei.

„Anul acesta vom angaja în jur de 200 de oameni. Noile angajări se fac ca urmare a creşterii volumului de activitate. La sfârşitul lui februarie aveam 2.501 angajaţi“.

Şantierul naval din Galaţi poate construi orice tip de nave, de la iahturi, nave militare, nave de patrulare, feriboturi, barje sau nave de aprovizionare a platfor­melor maritime.

„Livrăm în fiecare an aproape 20 de nave diferite, cifra variază uşor de la un an la altul în funcţie de durata de construcţie a navei (...).“

Grupul olandez Damen Shipyards, care deţine şantierul naval din Galaţi, şi-a consolidat poziţia pe piaţa locală după ce a semnat anul trecut  un contract cu Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) pentru achiziţionarea şantierului Daewoo din Mangalia, cel mai mare jucător local din construcţia de nave.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO