Profesii

Promisiuni de la Ministerul Educaţiei. Valentin Popa, ministrul Educaţiei: Ne-am propus ca până în anul 2020 să nu existe nicio şcoală cu toaleta în curte

Promisiuni de la Ministerul Educaţiei. Valentin Popa,...

Autor: Firuta Flutur, Mediafax

29.03.2018, 16:48 101

Prezent la evenimentul de lansare a proiectului de responsabilitate socială, Ministrul Educaţiei, Valentin Popa, a menţionat că în România sunt 2.188 de şcoli care nu dispun de grupuri sanitare în incinta clădirii unde se desfăşoară activităţile didactice, iar aproximativ 10% dintre instituţii nu au sistem de canalizare.

„În fiecare an ministerul, prin inspectoratele şcolare, monitorizează şi face demersuri pe lângă autorităţile locale pentru rezolvarea acestor situaţii. Ne-am propus ca până în anul 2020 să nu există nicio unitate şcolară cu toaleta în curte. Vom asigura apă, canalizare şi toalete tuturor unităţilor şcolare din învăţământul preuniversitar”, a spus Ministrul Educaţiei, Valentin Popa.

Reprezentanţii companiei care va investi pentru renovarea grupurile sanitare din şcoli susţin că numărul instituţiilor în care se va interveni va depinde de volumul vânzărilor pe care firma îl va înregistra în perioada aprilie - august.

„Fiecare produs pe care cineva îl va cumpăra în România în perioada aprilie - august înseamnă 1% pe care noi îl vom colecta într-un buget de renovare. Bugetul pentru renovare depinde de volumul de vânzări”, a spus managerul de marketing pe Europa de Sud la Cersanit România, Alina Mureşan.
Potrivit acesteia, şcolile care vor fi renovate în perioada iulie - septembrie trebuie să aibă racord la apă şi canalizare.

Conform unui document emis de Ministerul Educaţiei Naţionale în 2017, în jur de 30% din şcolile din România nu au grupuri sanitare în interior, fiind afectaţi peste 230.000 de elevi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO