Profesii

​Prospectul MedLife aduce în prim plan echipa de management a grupului

​Prospectul MedLife aduce în prim plan echipa de...

Autor: Georgiana Mihalache

06.12.2016, 15:30 2408

Conducerea MedLife, primul jucător din piaţa de servicii medicale private din România, cu afaceri de 450 de milioane de lei anul trecut, este asigurată de doi medici şi trei economişti, potrivit prospectului publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti.

Pentru prima dată, prospectul MedLife prezintă echipa de conducere a celei mai mari companii de profil după vânzări, dintr-o piaţă totală estimată la 6,5 miliarde de lei.

Nicolae Marcu, 48 de ani, deţine funcţia de director general şi a absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila din Bucureşti, fiind fratele lui Mihai Marcu, acţionarul operatorului de servicii medicale private. Acesta este medic specialist în psihiatrie, profesie pe care a practicat-o înainte de a se alătura echpei MedLife.

Adrian Lungu, directorul financiar al companiei, este absolvent al Academiei de Studii Economice din Bucureşti şi a venit la MedLife în 2011, după ce a fost consultant la Ernst & Young România şi după un stagiu în cadrul KPMG România.

Mihai Stelian Vârciu ocupă funcţia de director medical al companiei şi a absolvit Facultatea de Medicină din Cluj Napoca, este membru al Colegiului Medicilor şi a fost şef de secţie în cadrul Spitalului Judeţean Braşov timp de 13 ani.

Vera Firu, directorul Economic şi de Operaţiuni al Societăţii, este absolventă a Academiei de Studii Economice, iar experienţa sa profesională include funcţia de director economic al Unicom Holding, un business din distribuţia de carburanţi, şi contabil şef al Romquartz, companie al cărei domeniu de activitate este proiectarea şi realizarea de oscilatoare cu cuarţ.

Mirela Dogaru, directorul de vânzări şi marketing, este absolventă a Universităţii Politehnice din Bucureşti, fiind parte din echipa MedLife încă din 2005. Aceasta are un master în Administrarea Afacerilor de la Asebuss, obţinut la Universitatea Kenesaw din Atlata, SUA. În 2011 a fost numită director de vânzări pentru sectorul de dezvoltare a afacerii.

În ultimii doi ani, membrii Consiliului de Administraţie nu au primit salarii pentru funcţia pe care au avut-o, însă au fost remuneraţi pentru alte funcţii din cadrul companiei, astfel că pentru anul trecut această sumă a ajuns la un total de peste 1,5 milioane de lei.

„Remuneraţia directorilor societăţii constă într-o indemnizaţie lunară fixă, bonusuri şi alte beneficii (...) şi a fost în sumă totală de 1,3 milioane de lei pentru anul financiar încheiat la 31 decembrie 2015”, se arată în prospectul publicat pe BVB.

Autoritatea de Supraveghere Financiară a aprobat listarea operatorului de servicii de sănătate, Medlife, la bursa de la Bucureşti prin vânzarea a 8,8 mil de acţiuni de către fondul de investiţii V4C Eastern Europe Holfing şi IFC, diviza de investiţii a Băncii Mondiale. Oferta de vânzare se va desfăşura în perioada 6 decembrie - 15 decembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO