Profesii

Puternicul şef de la Daimler a câştigat 14 mil. euro anul trecut

Puternicul şef de la Daimler a câştigat 14 mil. euro...

Autor: Oana Stupinean

22.02.2015, 21:00 555

Daimler, compania germană care deţine mai multe mărci cunoscute de maşini, precum Mercedes-Benz, Mercedes-AMG şi Smart, a publicat veniturile CEO-ului Dieter Zetsche, în sumă de 14, 4 milioane de euro, scrie Financial Times.

În raportul salarial, grupul din Stuttgart a detaliat câştigul lui Zetsche care a crescut cu aproximativ un milion de euro faţă de anul 2013.

Raportul întocmit de compania Daimler arată tendinţa investitorilor de a da informaţii detaliate în privinţa salariilor directorilor executivi din Germania.

”Cu siguranţă transparenţa este un ajutor pentru investitori. De asemenea, se poate observa cum companiile oscilează între interesele investitorilor şi ale directorilor,” a declarat Michael Schneider de la fondul Deutsche Asset & Wealth Management.  

Câştigul de 14 mil. euro a lui Zetsche l-a plasat pe locul doi, după Martin Winterkorn de la Volkswagen, care a câştigat 15 mil. euro în 2013. Pentru anul 2014 nu există încă date referitoare la salariul şefului de la Volkswagen.

Sub conducerea lui Zetsche, afacerile gigantului Daimler au fost transformate în ultimii doi ani, mulţumită maşinilor sport de la Mercedes Benz. Preţul acţiunilor a crescut de la 37 euro în 2010 la 82 euro în 2014.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO