Profesii

Radiografia creşelor de stat din Capitală. În Bucureşti există doar 19 creşe, cu o capacitate de 4.000 de locuri, de peste zece ori mai puţin decât numărul copiilor cu vârsta de sub trei ani

Radiografia creşelor de stat din Capitală. În...

Autor: Mirabela Tiron

01.03.2017, 15:00 464

„Nu mai avem niciun loc liber, avem o listă de aşteptare.“

În Bucureşti sunt 19 creşe de stat (în subordinea consiliilor locale), cu o capacitate de 3.890 de locuri, potrivit datelor de la  Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din Municipiul Bucureşti. Numărul de locuri din creşele de stat, unde sunt supravegheaţi şi îngrijiţi copii cu vârste de sub trei ani, nu satisface însă cererea având în vedere că în Capitală sunt 48.000 de copii cu vârsta până în  trei ani.

Astfel, părinţii care vor să îşi înscrie copiii  la creşă pentru a se întoarce la muncă sunt puşi pe liste de aşteptare la cele mai multe dintre creşe. Pe unele liste de aşteptare figurau anul trecut şi 100 de copii.

„Am vrut să înscriu copilul de doi ani la creşa Potcoava (sector 3 - n. red.) pentru că mi se terminase concediul de creştere a copilului, dar mi s-a spus că nu mai sunt locuri libere şi am fost trecută pe o listă de aşteptare, urmând să fiu sunată când se elibera un loc. A trebuit să încep munca şi tot nu am fost sunată, aşa că am optat pentru o creşă privată“, spune Ecaterina, 30 de ani, agent de vânzări în Bucureşti.

La creşele de stat părinţii achită doar contravaloarea mesei de 12 lei pe zi, în timp ce la creşele private tariful variază între 700 de lei program scurt (de la 7 dimineaţa la ora 13)  şi 1.500 de lei program de la şapte dimi­neaţa la şase seara.  La creşele unde este o edu­catoare la patru copii în loc de o edu­catoare la 15 copii şi unde se învaţă şi limbi străine tariful ajunge şi la 2.700 de lei pe lună.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO