Răzvan Nicolescu, Deloitte: Avem o criză de personal în domeniul energetic. Există riscul să nu ai electricieni la dispoziţie în perioade cu furtuni sau viscole

13 sep 2017 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Vezi galeria foto Răzvan Nicolescu, executive lead adviser la Deloitte Romania: Programa trebuie adaptată la nevoile pieţei. E nevoie de specialişti pe zona de resurse regenerabile de energie.

Criza de personal din sectorul energetic duce la incapacitatea rezolvării unor probleme urgente în situaţiii neprevăzute, cum ar fi furtunile sau viscolele. La baza lipsei de specialişti se află desfiinţarea şcolilor profesionale, este de părere Răzvan Nicolescu, executive lead adviser la Deloitte Romania.

"Domeniul energetic se confruntă cu o criză de personal calificat şi neca­lificat, adică electricieni, motiv pentru care se impune redeschiderea şcolilor profesionale. S-a văzut o creştere a acestei probleme de cand au fost desfiinţate şcolile profe­sionale, coroborat cu plecarea absol­venţilor în străinătate şi cu pensio­nările", spune Răzvan Nicolescu, fost ministru al energiei. El adaugă că situaţiile de­vin critice atunci cand apar situaţii neprevăzute, iar lipsa de specialişti se vede în modul de soluţionare a pro­blemelor. "Există riscul ca, în perioade cu furtuni sau viscole, cand trebuie să intervină echipe pregătite, să nu ai numărul necesar de electricieni la dispoziţie. În plus, lipsa de perso­nal duce la inhibarea dez­voltării unor noi afa­ceri."

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.09.2017

 
Cuvinte cheie:
energie
, deloitte
, criza
, furtuni
, personal
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide