Profesii

Răzvan Nicolescu, Deloitte: Avem o criză de personal în domeniul energetic. Există riscul să nu ai electricieni la dispoziţie în perioade cu furtuni sau viscole

Răzvan Nicolescu, executive lead adviser la Deloitte Romania: Programa trebuie adaptată la nevoile pieţei. E nevoie de specialişti pe zona de resurse regenerabile de energie.

Răzvan Nicolescu, executive lead adviser la Deloitte Romania: Programa trebuie adaptată la nevoile pieţei. E nevoie de specialişti pe zona de resurse regenerabile de energie.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

13.09.2017, 00:00 234

Criza de personal din sectorul energetic duce la incapacitatea rezolvării unor probleme urgente în situaţiii neprevăzute, cum ar fi furtunile sau viscolele. La baza lipsei de specialişti se află desfiinţarea şcolilor profesionale, este de părere Răzvan Nicolescu, executive lead adviser la Deloitte Romania.

"Domeniul energetic se confruntă cu o criză de personal calificat şi neca­lificat, adică electricieni, motiv pentru care se impune redeschiderea şcolilor profesionale. S-a văzut o creştere a acestei probleme de cand au fost desfiinţate şcolile profe­sionale, coroborat cu plecarea absol­venţilor în străinătate şi cu pensio­nările", spune Răzvan Nicolescu, fost ministru al energiei. El adaugă că situaţiile de­vin critice atunci cand apar situaţii neprevăzute, iar lipsa de specialişti se vede în modul de soluţionare a pro­blemelor. "Există riscul ca, în perioade cu furtuni sau viscole, cand trebuie să intervină echipe pregătite, să nu ai numărul necesar de electricieni la dispoziţie. În plus, lipsa de perso­nal duce la inhibarea dez­voltării unor noi afa­ceri."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO