Profesii

Recrutare: Lucian Anghel, fost preşedinte al Bursei de Valori Bucureşti şi CEO Banca Românească, intră în consiliul de administraţie al TeraPlast Bistriţa

Recrutare: Lucian Anghel, fost preşedinte al Bursei de...

Autor: Liviu Popescu

20.01.2021, 18:08 804

TeraPlast Bistriţa (TRP), producător de materiale de construcţii controlat de antreprenorul Dorel Goia, a anunţat miercuri la bursă că l-a numit pe Lucian Anghel, fost preşedinte al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), în Consiliul de Administraţie ca administrator neexecutiv provizoriu.

Decizia Consiliului vine ca urmare a încetării mandatului de administrator neexecutiv al lui Răzvan Lefter, cel care a făcut parte din Consiliul de Administraţie al TeraPlast pentru 6 ani, reprezentând fondul de investiţii KJK Balkan Holding, care a deţinut o participaţie de 10,05% din companie. În noiembrie 2020, fondul şi-a vândut întreaga participaţie deţinută până la acel moment în companie. Poziţia de administrator neexecutiv provizoriu va fi deţinută de către Lucian Anghel până la întrunirea Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor din 28 aprilie 2021.

Lucian Anghel este doctor în economie, licenţiat în cibernetică şi informatică economică, absolvind la Georgetown University Washington un curs postuniversitar.

Are o experienţă de 25 de ani în domeniul financiar-bancar, ocupând de-a lungul timpului numeroase poziţii de conducere precum economist-şef, coordonator al planului de structurare în vederea privatizării, trezorier adjunct, director de strategie, CEO al unor instituţii precum bănci sau un fond de pensii.

De asemenea, a fost membru în Consiliul de Administraţie al unor asset manageri - fonduri mutuale şi a activat ca expert extern al Băncii Mondiale. Timp de 8 ani, Anghel a fost preşedintele Consiliului Bursei de Valori Bucureşti, iar în prezent ocupă poziţia de CEO la Banca Românească şi Vicepreşedinte al Bittnet Systems.

TeraPlast are 758 mil. lei capitalizare iar de la începutul anului 2021 acţiunile s-au depreciat cu 1,14%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO