Profesii

Recrutarea anului. Şefii „rivalilor“ Electrica, vânaţi pentru poziţia de CEO al companiei cu afaceri de 1,2 miliarde de euro

Recrutarea anului. Şefii „rivalilor“ Electrica,...

Autor: Roxana Petrescu

04.05.2016, 00:07 2726

Agenţia de recrutare Pedersen & Partners, angajaţă de Electrica pentru a găsi un nou CEO, i-a contactat pe şefii „rivalilor“ pentru a-i aduce la conducerea celui mai puternic jucător din domeniul distribuţiei şi furnizării de energie.

Electrica a rămas fără şef la mijlocul lunii martie după ce Ioan Roşca a fost debarcat de la vârful companiei înainte de încheierea mandatului. La acel moment, Electrica a anunţat că până la finalul lunii iunie se va găsi un nou CEO peste o companie cu un business de 1,2 miliarde de euro cu 650 de milioane de euro în conturi. Potrivit declaraţiei de avere, Ioan Roşca a câştigat în medie anul trecut din funcţia de director general al Electrica circa 8.000 de euro lunar.

„Lucrurile sunt abia la început, dar o serie de oameni au fost contactaţi“, spun surse din piaţă.

Astfel, Doina Vornicu, director de operaţiuni şi membru al directoratului CEZ România, ar fi fost contactată de consultanţii de la Pedersen & Partners.

Potrivit altor surse, Vornicu, ar fi declinat oferta. Răspuns negativ a fost primit de consultanţi şi de la Eric Stab, preşedinte director general ENGIE România.

Pe listă s-ar mai afla şi Frank Hajdinjak, directorul general al E.ON România, George Cristodorescu, fost director general adjunct al E.ON România, Cristian Secoşan, actualul director general al Romelectro, dar şi  Mihai Berinde, fost secretar de stat în Ministerul Economiei sau Răzvan Nicolescu, executive lead advisor în cadrul practicii de energie a Deloitte, fostul ministru al energiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO