Profesii

Recunoaştere la nivel înalt: John Oldham este numit şef al transporturilor Ford din Europa, după ce a condus patru ani uzina din România fără a avea acces la infrastructură modernă

Recunoaştere la nivel înalt: John Oldham este numit...

Autor: Bogdan Alecu

01.03.2018, 16:24 724

John Oldham, actualul Director al Fabricii Ford din Craiova şi Preşedinte al Consiliului Director Ford România, va fi numit începând cu 2 aprilie 2018 în funcţia de Manager al Activităţilor de Transport din Europa, urmând să se ocupe de activităţile de logistică şi transport în cadrul Ford Europa.

"Craiova a fost casa mea în ultimii 4 ani şi am fost foarte norocos să lucrez aici într-o echipă atât de minunată. Sunt foarte mândru de munca pe care am depus-o împreună aici, implicit de lansarea producţiei noului Ford EcoSport, şi sunt complet convins că fabrica noastră din România va continua să joace un rol-cheie în ansamblul producţiei Ford, livrând totodată produse excepţionale", a declarat John Oldham.

Cu mai mult de 37 de ani de experienţă în diferitele poziţii în zona de producţie pe care le-a deţinut în cadrul Ford Marea Britanie şi Ford Europa, John şi-a desfăşurat activitatea din ultimii patru ani la Craiova, începându-şi munca în 2014 ca Manager al Uzinei de Motoare, moment în care l-a înlocuit pe Ian Pearson.

Ian Pearson, actualul Director al Uzinei Bridgend, revine la Craiova şi este numit Director al Fabricii Ford din Craiova. Ian a fost responsabil de activitatea Uzinei de Motoare de la Craiova între 2011 şi 2014. Cel mai important proiect de care s-a ocupat în poziţia sa anterioară a fost lansarea producţiei craiovene a multipremiatului motor Ford 1.0 EcoBoost.

"Sunt foarte fericit că mă întorc la Craiova şi că-mi voi continua activitatea la una dintre cele mai avansate fabrici Ford. Este o onoare pentru mine şi aştept cu nerăbdare să continuu colaborarea cu echipele care se ocupă de producţia de vehicule şi de motoare, oferindu-le clienţilor noştri din toată Europa maşini de top", a declarat Ian Pearson.

în plus faţă de aceste schimbări, compania anunţă faptul că, începând cu 1 martie, Jaime Ortiz-Canavate, Managerul Uzinei de Motoare Ford din Craiova, se va ocupa timp de 6 luni de un proiect special care acoperă aspecte-cheie ale producţiei de motoare Ford din Europa. Ulterior acestui proiect, începând cu 1 septembrie 2018, Jaime Ortiz-Canavate va prelua poziţia de Manager Producţie Motoare în cadrul Ford Europa.

Josephine Payne, Manager de Zonă al fabricii de motoare Ford Dagenham, îl va înlocui pe Ortiz-Canavate în poziţia de Manager al Uzinei de Motoare Ford din Craiova. Josephine va veni la Craiova cu vasta sa experienţă oferită de poziţiile pe care le-a avut în Europa şi în Statele Unite atât în zona de Operaţiuni Motoare, cât şi în cea de Inginerie şi Producţie de Motoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO