Profesii

Revista Business Magazin a premiat cele mai puternice femei din mediul românesc de afaceri

Revista Business Magazin a premiat cele mai puternice...

Autor: Dan Straut

23.03.2017, 21:29 362

Proiectul, ajuns la a şasea ediţie, prezintă cele mai puternice antreprenoare şi reprezentante de companii multinaţionale. „Că au făcut performanţă în afaceri este un lucru îndeobşte recunoscut, dar la ediţia din acest an am vrut să descoperim şi alte faţete ale acestor doamne, aşa că le-am provocat să dezvăluie preocupările lor din afara scenei de business: care sunt ţelurile, cele mai frumoase momente din viaţa lor, cum evaluează implicarea mediului de afaceri în societate. Şi, pentru că e cumva la ordinea zilei să ne exprimăm dorinţele şi ideile în ce priveşte parcursul României, le-am invitat la un exerciţiu de imaginaţie. Aşa cum în poveşti un personaj poate deveni împărat pentru o zi, le-am rugat să enumere cele mai importante decizii pe care le-ar lua dacă ar fi pentru o zi Preşedinte, făcând, desigur, abstracţie de faptul că o zi este prea puţin, că prerogativele primului om în stat sunt limitate, că este nevoie de mai mult decât un singur om pentru a schimba, în bine, o naţie”, spune Ioana Mihai, redactor sef Business Magazin.

În cadrul Galei, Business Magazin a organizat o dezbatere despre viziunea femeii la putere. În panelul de discuţii au participat Christine Schillings, director general Ana Hotels, Mădălina Teodorescu, director general adjunct al Piraeus Bank, şi Silviana Petre Badea, managing director al JLL.

În cadrul evenimentului, Business Magazin a acordat zece premii, pentru: Nicoleta Eftimiu, CEO, Coca Cola; Alina Bistreanu, director general LPP; Anda Jurca, director naţional de vânzari Bijuteria Teilor; Andreea Mihai, director de marketing, Carrefour; Daniela Becheru, cofondatoare F64; Emilia Bunea, CEO, Metropolitan Life; Florentina Taudor, director general, Renania; Simona Lăpuşan, COO & founding partner, Zitec; Lucia Costea, cofondator, SECOM şi Laura Şerban, director general, Mecanica Ceahlău.

În ţările din Uniunea Europeană doar unul din trei manageri este femeie. Aproape 7,3 milioane de persoane deţin poziţii manageriale în companii cu cel puţin zece angajaţi, în cadrul UE, arată datele Eurostat, 4,7 milioane dintre ei fiind bărbaţi şi 2,6 milioane fiind femei. Deşi reprezintă aproape jumătate din angajaţii din această zonă, femeile continuă să aibă un grad de reprezentare mai redus decât al bărbaţilor. Dacă la capitole precum sănătatea sau productivitatea muncii România nu ocupă o poziţie fruntaşă în rândul ţărilor de pe continent, în ceea ce priveşte numărul femeilor implicate în management media ţării noastre este de 41%, peste cea înregistrată la nivel european; în alte şapte ţări reprezentarea doamnelor în managent este mai ridicată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO