Profesii

Rodica Obancea, coach: „Mulţi manageri care vin la coaching spun că nu ştiu cum să facă faţă generaţiilor tinere, puţin disciplinate şi greu de motivat“

Rodica Obancea este coaching partner al firmei de consultanţă în HR HART Consulting

Rodica Obancea este coaching partner al firmei de consultanţă în HR HART Consulting

Autor: Corina Mirea

03.11.2014, 00:05 823
Una dintre problemele spinoase pe care un coach le identifică la managerii care îi trec pragul este bariera de comunicare existentă între ei, cei mai mulţi parte a generaţiei X ( 35- 50 de ani) şi valul de tineri care au intrat în ultimii ani pe piaţa muncii. Majoritatea managerilor spun că nu ştiu cum să facă faţă unei generaţii prea puţin disciplinate şi greu de motivat, susţine Rodica Obancea, coaching partner al firmei de consultanţă în resuse umane HART Consulting.
 
„Tehnologia a avansat foarte mult în ultimii ani şi este extrem de emergentă, dar managementul din România nu prea reuşeşte să ţină pasul şi asta pentru că, deşi din facultăţi ies mulţi tineri, managerii aparţin, de cele mai multe ori, generaţiei X. Generaţia tânără are nevoie de un alt stil de conducere decât cel foarte structurat din organizaţiile locale, care funcţionează după tipare vechi de ani de zile. Prin urmare, există mulţi manageri care spun că nu prea fac faţă valului de tineri care intră pe piaţa muncii şi care susţin că nu sunt suficient de disciplinaţi sau implicaţi“, explică Rodica Obancea.
 
În opinia sa însă, managerii din generaţiile obişnuite cu regulile sau cu ideea de a avea un job pentru toată viaţa trebuie să îşi dea seama că ei şi organizaţiile sunt cei care trebuie să se reinventeze, pentru că tinerii nu vor renunţa la ideile care definesc generaţia Y. Şi, chiar şi în condiţiile în care trebuie să recruteze tot mai mulţi tineri pentru activităţi de rutină, cum ar fi cele din zona de outsourcing sau BPO (Business Process Outsourcing – n.red.), pe care generaţia Y le abandonează repede, managerii pot crea un mediu care să îi motiveze pe tineri, să îi facă mai loiali, dar şi mai productivi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO