ZF 24

Românii conduc în străinătate businessuri de peste 25 mld. €

Românii conduc în străinătate businessuri de peste 25...

Autor: Cristina Roşca

02.12.2013, 00:04 350

România a devenit în ultimii ani o „fabrică“ de executivi, câteva zeci de manageri români aflându-se în prezent la conducerea unor businessuri peste hotare cu afaceri cumu­late de peste 25 de miliarde de euro. Revista Business Magazin a vorbit cu 12 manageri români care conduc afaceri de miliarde de euro pe pieţe din toate colţurile lumii, din Japonia în Rusia şi din Canada în India.

Cel mai important manager român după valoarea businessului pe care îl conduce este Călin Rovinescu (57 de ani), care ocupă funcţia de preşedinte şi CEO al Air Canada, o companie cu venituri operaţionale de 12,1 mld. dolari. Pe poziţiile ur­mă­toare se află doi manageri din industria băuturilor, respectiv Călin Drăgan care administrează în Japonia un business de 10 mld. dolari din poziţia de representative director, president&CEO pentru Coca-Cola East Japan, şi Silviu Popovici. La doar 46 de ani acesta din urmă este CEO al PepsiCo Rusia, un business de 5 mld. dolari şi 27.000 de angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO