Profesii

​Românul care conduce Danone pe plan local, promovat în Rusia. Acolo va coordona operaţiunile comerciale ale unui business de 1,3 mld.euro

 ​Românul care conduce Danone pe plan local, promovat...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

03.03.2017, 10:51 382

Adrian Pascu, directorul general al Danone România, Bulgaria şi Ţările Adriatice, a fost numit în funcţia de vicepreşedinte comercial al Danone Rusia, pe divizia de lactate. Astfel, Adrian Pascu revine în Rusia de un mandat de aproape doi ani la cârma celui mai mare producător de iaurturi de pe plan local. În noua funcţie , el va coordona operaţiunile comerciale ale Danone Rusia şi va avea în subordine circa 3.000 de oameni. Businessul diviziei de lactate al Danone Rusia se riidcă la peste 1,3 miliarde de euro.

„ Cred că în luarea deciziei de numire a mea în această funcţie a contat şi experienţa anterioară din Rusia, dar şi cea din ultimul an şi şapte luni. O experienţă de management pe mai multe pieţe este în general foarte valorizată pentru că Rusia, deşi este o singură ţară, are specificităţi locale destul de diferite. Funcţia de vicepreşedinte comercial vine şi cu poziţia de membru în Comitetul Executiv ”, a spus Adrian Pascu. El a mai activat în cadrul businessului din Rusia chiar înainte de a prelua funcţia de director general al Danone România. El a ocupat funcţia de director de vânzări pentru divizia Moscova timp de aproape doi ani, între 2013-2015.

După terminarea Facultăţii de Fizi­că din cadrul Universităţii Alexan­dru Ioan Cuza din Iaşi, cariera l-a purtat pe Adrian Pascu de la profesor de fizică, la antrepre­noriat şi mai apoi în topul celor mai importanţi manageri de pe plan local.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO