​Românul care conduce Danone pe plan local, promovat în Rusia. Acolo va coordona operaţiunile comerciale ale unui business de 1,3 mld.euro

3 mar 2017 Autor: Mădălina Panaete

Adrian Pascu, directorul general al Danone România, Bulgaria şi Ţările Adriatice, a fost numit în funcţia de vicepreşedinte comercial al Danone Rusia, pe divizia de lactate. Astfel, Adrian Pascu revine în Rusia de un mandat de aproape doi ani la cârma celui mai mare producător de iaurturi de pe plan local. În noua funcţie , el va coordona operaţiunile comerciale ale Danone Rusia şi va avea în subordine circa 3.000 de oameni. Businessul diviziei de lactate al Danone Rusia se riidcă la peste 1,3 miliarde de euro.

„ Cred că în luarea deciziei de numire a mea în această funcţie a contat şi experienţa anterioară din Rusia, dar şi cea din ultimul an şi şapte luni. O experienţă de management pe mai multe pieţe este în general foarte valorizată pentru că Rusia, deşi este o singură ţară, are specificităţi locale destul de diferite. Funcţia de vicepreşedinte comercial vine şi cu poziţia de membru în Comitetul Executiv ”, a spus Adrian Pascu. El a mai activat în cadrul businessului din Rusia chiar înainte de a prelua funcţia de director general al Danone România. El a ocupat funcţia de director de vânzări pentru divizia Moscova timp de aproape doi ani, între 2013-2015.

După terminarea Facultăţii de Fizi­că din cadrul Universităţii Alexan­dru Ioan Cuza din Iaşi, cariera l-a purtat pe Adrian Pascu de la profesor de fizică, la antrepre­noriat şi mai apoi în topul celor mai importanţi manageri de pe plan local.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 
Cuvinte cheie:
danone
, romania
, europa centrala
, moscova
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide