Profesii

Rulmenţi Bârlad are o nouă conducere

Rulmenţi Bârlad are o nouă conducere

Autor: Andrei Cîrchelan

24.09.2014, 00:03 764

Acţionarii Rulmenţi Bârlad (simbol bursier RBL), controlată de grupul turc Kombassan, au ales noii membri ai consiliului de administraţie (CA), care vor avea mandate de patru ani şi remuneraţii de 1.500 de euro, potrivit unui raport publicat la Bursa de Valori Bucureşti.  CA-ul va fi alcătuit din Hasim Sahin, Erol Kaya, Halil Kaymal, Mustafa Tunca Dingiloglu şi Marius-Romeo Bălan. În convocatorul adunării, printre candidaţi se mai numărau şi Ali Eden şi Viorel Comănescu. În cadrul AGA de luni, acţionarii l-au împuternicit pe Dingiloglu, în calitate de director de coordonare, „să aibă competenţe directe privind derularea investiţiei din India precum şi aprobarea sursei de finanţare a proiectului din India“, o investiţie începută în urmă cu câţiva ani de Kombassan.

Rulmenţi Bârlad intenţionează să abordeze noi segmente de piaţă, cum ar fi producţia de imitaţii de bijuterii, în condiţiile în care anul trecut vânzările au scăzut cu 34%, la 152 mil. lei (34,5 mil. euro), iar profitul net a scăzut cu 95%, la mai puţin de 1 mil. lei.

Alte decizii luate de acţionari în adunarea generală de luni s-au referit la aprobarea vânzării participaţiei de 150.000 de euro deţinută de Rulmenţi la URB Europe, o firmă înregistrată în Belgia prin care sunt vândute produsele Kombassan din România, Ungaria şi Turcia, precum şi la mutarea unui punct de lucru din Bucureşti, de pe şoseaua Pipera-Tunari, la o adresă din sectorul 1 al Capitalei.

Grupul Kombassan deţine 90,7% din acţiunile Rulmenţi Bârlad. Titlurile Rulmenţi, cel mai recent tranzacţionate în data de 22 august, sunt cotate la 2 lei/titlu, nivel la care societatea are o capitalizare de 80,23 mil. lei (18,23 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO