Profesii

Salariile românilor din multinaţionale vor creşte în 2018 peste media celor din Cehia, Polonia sau Ungaria

Autor: Adelina Mihai

18.04.2018, 00:08 18537

Angajaţii români din multinaţionalele din sectorul IT, de exemplu, vor avea parte de creşteri salariale de 4,5% anul acesta, cu 1,5 puncte procentuale mai mult decât majorările prognozate pentru IT-iştii din Cehia, arată datele Mercer.

Estimările de creşteri salariale pentru anul acesta din compa­niile multinaţionale arată că, în  România, firmele şi-au bugetat creşteri peste media din regiune în majoritatea sectoarelor de activitate, potrivit datelor din studiul salarial al companiei de HR Mercer, parte a grupului Marsh & McLennan Companies.

În sectorul IT, de exemplu, salariile anga­jaţilor din România vor creşte cu 4,5% anul acesta, în timp ce în Cehia majorarea va fi de 3%, în Polonia de 3,2%, iar în Ungaria de 3,4%. „Companiile IT din România şi-au prognozat o creştere salarială reală de 4,5 - 5% pentru anul acesta. Salariile angajaţilor din IT sunt comparabile cu cele din Polonia, în timp ce în Cehia, de exemplu, nivelurile salariale din multinaţionale sunt cele mai mari din regiune, sunt mai bine aliniate cu cele din Europa de Vest“, a spus Alina Popescu, talent information solution leader pentru România şi regiunea Balcani în cadrul Mercer.

Ea a mai precizat că, istoric, majorările de salarii făcute de multina­ţionalele din România au fost mai mari decât în regiune pentru că şi inflaţia a fost mai mare decât cea din statele din Europa Centrală şi de Est, cu excepţia a doi ani în care nivelul inflaţiei a fost aproape de zero.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO