Profesii

Discrepanţa din grilele de salarizare: Şefi de echipă cu salarii de 2.000 de euro în România, într-o industrie în care media este de 300 de euro pe angajat

Discrepanţa din grilele de salarizare: Şefi de echipă...

Autor: Corina Mirea

21.08.2014, 18:20 11879

Un angajat care coordonează o echipă dintr-un departament al unui furnizor de servicii de externalizare câştigă, în medie, 2.000 de euro net pe lună, potrivit informaţiilor publicate într-un raport al firmei de consultanţă Jones Lang LaSalle, pe baza datelor centralizate de firma de recrutare şi închiriere de forţă de muncă temporară Lugera. Asfel, team leaderii din centrele de servicii au venituri de peste cinci ori mai mari decât cele de la nivelul întregii economii (de 380 de euro).

Pe de altă parte, salariile din domeniu pornesc de la 400-500 de euro, în funcţie de limba străină vorbită de fiecare candidat, însă acestea depăşesc şi 1.000 de euro net pe lună în cazul limbilor străine mai „exotice”, cum ar fi olandeza sau norvegiana, pentru care „pool-ul” de candidaţi este mult mai restrâns decât baza de selecţie a vorbitorilor de engleză, franceză, spaniolă sau italiană.

La nivel de industrie însă, statisticile oficiale arată că salariul mediu este de aproape 300 de euro, dată fiind rata mare de plecări timpurii din companiile de profil. Potrivit informaţiilor din piaţă, într-un an, un furnizor de servicii de externalizare poate ajunge să îşi schimbe complet efectivul de salariaţi, în principal pentru că oferă joburi de început de carieră, accesate cel mai des de studenţi care vor doar un venit suplimentar şi care rezistă greu în faţa unei alte oferte. Cu alte cuvinte, un job într-un centru de servicii este jobul ideal al tinerilor, care îşi pot găsi un loc de muncă încă de pe băncile facultăţii, fără a mai avea nevoie de experienţă profesională.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO