Profesii

Sistem de salarizare debusolant. Sefii ANAF si ANV, mai slab platiti decat consilierii. Soferii si ingrijitorii primesc peste comisari. Cum comentati?

Sistem de salarizare debusolant. Sefii ANAF si ANV, mai slab platiti decat consilierii. Soferii si ingrijitorii primesc peste comisari. Cum comentati?
01.06.2010, 15:11 646

Seful ANAF si cel al Vamilor sunt mai slab platiti decat propriiconsilieri, sefi de serviciu si directori, iar un sofer si uningrijitor din Garda Financiara primesc mai mult la salariu decatun comisar si consilier juridic asistent, printre cei mai prostremunerati fiind chiar inspectorii vamali, scrie Mediafax.

Situatia rezulta din datele privind veniturile salariale neterealizate in luna aprilie de catre angajatii acestor autoritati,prezentate insa numai pentru aparatul central, nu si pentruunitatile subordonate.

In cazul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF),datele releva ca seful institutiei este platit cu 4.693 lei net, cumult sub propriul consilier personal, care incaseaza 7.283 lei, sila jumatatea salariului unui secretar general, a carui indemnizatielunara neta depaseste 10.150 lei.

Seful ANAF este depasit la salariu atat de directorii generali,cat si de sefii de serviciu pe care ii are in subordine, careincaseaza peste 6.200 lei.

Un consilier superior de directie primeste lunar si 5.000 leinet, in timp ce curierul personal incadrat la cabinetulvicepresedintelui incaseaza peste 1.900 lei.

Toate listele de salarizare facute pana in prezentpublice in urma campaniei ZF a aratat ca sefii de institutiicastiga mai putin decat subordonatii si chiar si soferii ajung saaiba venituri mai mari decat superiorii lor. Cum va explicatiaceste salarii? Este construit sistemul special pentrufrauda?

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO