Profesii

Sistemul care urmăreşte traficul Capitalei, nefuncţional. Şeful Administraţiei Străzilor a demisionat

Sistemul care urmăreşte traficul Capitalei,...

Autor: Aurelia Alexa

07.10.2015, 14:44 1027

Primăria Municipiului Bucureşti arată, într-un comunicat de presă transmis miercuri agenţiei MEDIAFAX, că primarul general interimar, Ştefănel Marin, a luat act de demisia directorului general de la Administraţia Străzilor, Alina Roman.

De asemenea, edilul a convocat persoanele responsabile cu sistemul de management al traficului, după ce presa a semnalat că acesta este nefuncţional de mai mult timp.

"Edilul şef îi asigură pe bucureşteni că va lua toate măsurile pentru ca defecţiunile apărute să fie remediate în cel mai scurt timp, iar sistemul de management contractat de Municipalitate să funcţioneze în parametri normali", se mai arată în comunicat.

Potrivit stirileprotv.ro, sistemul de management al traficului din Bucureşti nu funcţionează din cauza unor cabluri tăiate accidental, în urma unei lucrări între Piaţa Sudului şi Piaţa Victoriei. Problema nu a putut fi remediată din cauză că nu mai există un contract de mentenanţă, după ce contractul de întreţinere a sistemului a expirat şi nu a fost reînnoit.

Sistemul a fost montat din 2007 până în 2009 şi a funcţionat cu pauze, până în 2014. Echipamentele de monitorizare a traficului au fost montate în 240 de intersecţii, unde sunt antene, camere de luat vederi şi transmiţători legaţi la semafoare. De asemenea, au fost montaţi senzori în asfalt, la distante de 50, 20 şi 10 metri de intersecţie. Când o maşină parcurge distanţa dintre senzori cu o viteză prea mică, este un semn de aglomeraţie şi dispecerul ar trebui să dea verde semaforului, ca să decongestioneze traficul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO