Profesii

„Spiritul antreprenorial nu este suficient pentru un business“

Dorin Bodea, autorul cărţii „Manager, Lider sau Antreprenor?“

Dorin Bodea, autorul cărţii „Manager, Lider sau Antreprenor?“

Autor: Corina Mirea

04.04.2014, 00:05 331
Spiritul antreprenorial este necesar pentru a „pune pe picioare“ un business, însă pentru a dezvolta afacerea este nevoie ca aceasta să trea­că şi prin mâinile unui manager, care să aplice strategiile şi tacticile ne­ce­sare creşterii, este de părere Sergiu Oprescu, preşedinte executiv al Alpha Bank, un jucător din top zece din sistemul bancar, cu aproximativ 2.000 de angajaţi.
 
„Pentru mine, fiecare rol, de lider, de ma­na­ger şi de antreprenor, este asociat cu o anumită responsabilitate, activitate. Spre exemplu, lea­der­shipul se referă la viziunea unei companii, la tema pe care liderul o oferă companiei. Apoi, ma­nagerul are mai mult un rol de execuţie, de dez­voltare şi implementare a strategiilor şi tac­ti­ci­lor care stau în spatele viziunii şi care duc la creş­te­re, iar antreprenorul este cel care creează, care ino­­vea­ză. El este un pătimaş în serie, crede în ceva şi în­cepe să im­ple­men­teze, cu o rată destul de mare de eşec, ce-i drept“, a explicat Sergiu Oprescu, pre­zent ieri la evenimentul organizat cu ocazia lansării stu­diu­lui şi a cărţii „Manager, Lider sau Antre­pre­nor?“ scrise de Dorin Bodea, fondator al com­pa­ni­ei de training şi consul­tan­ţă în management şi vân­zări Restul Develop­ment. Oprescu a precizat, referitor la tema pe care o tratează cartea lui Dorin Bodea – ce rol, de ma­na­ger, lider sau de antrepre­nor, are im­pact asupra profitabilităţii afacerii -, că spiritul an­treprenorial este important atunci când se ur­mă­reşte crearea unui produs nou sau dezvoltarea unei afaceri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO