Profesii

Ce spun românii plecaţi în străinătate pentru joburi în turism şi restaurante. „Se cere mult de la un angajat în România, iar salariul nu este pe măsură, de cele mai multe ori orele suplimentare nu sunt plătite.“

Ce spun românii plecaţi în străinătate pentru joburi...

Autor: Mihaela Pascari

23.05.2017, 00:05 473
Venitul salarial, condiţiile de mun­că şi relaţia dintre angajat şi su­perior sunt doar câ­teva motive pentru care ro­mânii nu vor să lu­creze în hotelurile şi restau­ran­tele din Ro­mâ­nia, ci preferă să plece în străină­tate pentru aceleaşi joburi, dar sa­larii şi condiţii diferite.
 
„În străinătate traficul de clienţi este mai mare şi implicit şi volumul de muncă creşte considerabil. Diferenţa dintre joburile din ţară şi cele din străină­tate porneşte de la calitatea interacţiunii angajatului cu superiorii, cei din străinătate sunt mai specializaţi pe domeniul serviciilor faţă de cei din România“, a spus Sebastian, în vârstă de 37 de ani. El lucrează de trei luni pe o poziţie de ospătar în Marea Britanie.
 
Salariul pe care îl primea în Ro­mânia pe aceeaşi poziţie era de 1.800 de lei pe lună. „Venitul lunar cumulat din salariu şi bacşiş îţi permite un trai decent, însă nu ai posibilitatea de a eco­nomisi bani“, a mai spus Sebastian.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO