Profesii

Ce spune şeful eJobs despre lansarea secţiunii anunţurilor de angajare a platformei OLX: “Vom concura cu OLX din perspectiva atragerii candidaţilor, însă nu vedem o ameninţare reală cel puţin pe termen mediu”

Ce spune şeful eJobs despre lansarea secţiunii...

Autor: Mihaela Pascari

31.01.2017, 13:19 644

Andrei Frunză, CEO al eJobs, platforma de recrutare deţinută de grupul de media Ringier spune că a anticipat lansarea secţiunii de anunţuri de recrutare pe OLX, însă noul  jucător în opinia sa, nu reprezintă o ameninţare pentru eJobs.

OLX, cea mai mare platformă de anunţuri din România, a intrat ieri şi pe nişa serviciilor de recrutare online, prin relansarea unei secţiuni dedicate anunţurilor de joburi.

“Anticipam mişcarea OLX, pe care au făcut-o şi în alte pieţe similare, spre exemplu Polonia. Nu simţim o ameninţare, mai ales în zona comercială. Aveau serviciul de publicare de joburi care până ieri era gratuit, iar acum au pus cei 3 euro. Din punct de vedere comercial este un serviciu care s-a scumpit”, a afirmat Andrei Frunză în cadrul unei conferinţe.

Preţurile pentru listarea anunţurilor de recrutare pe OLX variază între 3,31 euro şi 3.71 de euro pentru o valabilitate de o lună. Spre comparaţie, pentru 1-3  anunţuri de angajare postate pe platforma de recrutare eJobs, tot pentru o lună, costurile minime ale unui angajator sunt de 119 euro, de aproape 36 de ori mai mult decât preţul oferit de OLX.

“E posibil ca OLX să atragă în continuare o zonă de candidaţi, mai puţin specializaţi, din zonele rurale, care nu sunt neapărat un target direct la momentul de faţă pentru site-ul eJobs. Este un  competitor care contează în piaţă, vom concura cu OLX din perspectiva atragerii candidaţilor, însă nu vedem o ameninţare reală cel puţin pe termen mediu”, a mai spus Andrei Frunză.

Piaţa serviciilor de recrutare online are o valoare cuprinsă între 12-15 milioane de euro, potrivit estimărilor ZF. Cei mai mari jucători de pe această piaţă sunt platformele eJobs şi bestjobs (administrat prin compania Neogen, deţinută de antreprenorul Călin Fusu). Pe această nişă de piaţă şi-au făcut loc în ultimii ani şi alte portaluri de recrutare, precum myjobs, hipo sau tjobs.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO